¿Saps si pots demanar una subvenció IDAE?

Quantes vegades has tingut un gran projecte entre les teves mans però no disposaves del capital necessari per executar-lo? Finançar-se pot ser més fàcil del que sembla.

Existeixen ajudes i subvencions públiques a les quals qualsevol indústria pot optar. Volem ajudar-te a aclarir una mica en què consisteixen aquestes ajudes, i que et mantinguis informat.

Si tens entre mans un projecte d’instal·lació o recanvi de compressors, sistemes d’aire comprimit i/o chillers de refrigeració industrial, segueix prestant atenció.

Potser et pots beneficiar!

Com sempre, et recomanem que acudeixis a un professional. És la millor manera de realitzar les teves sol·licituds o de tenir clars alguns aspectes per aconseguir la subvenció.

1. L’IDAE.

Les subvencions IDAE són les ajudes al finançament que el Govern d’Espanya ofereix a la indústria per projectes d’eficiència energètica i energies renovables.

IDAE són les sigles de  l’Institut per la Diversificació i Estalvi de l’Energia, i contribueix a la millora de l’eficiència energètica, energies renovables i altres tecnologies baixes de carboni. Entre altres funcions, desenvolupen i gestionen programes d’ajudes públiques.

Depenent del tipus d’instal·lacions i projectes que realitzis, aquestes ajudes et poden interessar per aconseguir un estalvi significatiu en el consum d’energia.

En el nostre cas, i com instal·ladors o empreses residents en la Comunitat de Catalunya, hem de dirigir-nos a l’Institut Català d’Energia (ICAEN) per realitzar les sol·licituds.


2. Les subvencions.

A través de l’ICAEN podem aconseguir ajudes i concessió de subvencions per actuacions de millora d’eficiència energètica en tecnologia i implantació de sistemes de gestió energètica en PYME i empreses del sector industrial.

Nota:
Per PYMES i empreses del sector industrial amb CNAE 2009 del 07 a l’11, del 13 al 33 i del 35 al 39, i Empreses de serveis Energètics (ESE).”

Les ajudes poden arribar fins al 30% de la inversió en grans empreses, del 40% per la mitjana empresa i de fins al 50% per la petita empresa.


3.-Tipus d’actuacions elegibles

Per aconseguir la subvenció, la nostra actuació s’ha d’ajustar a una de les tipologies mencionades:

Millora de la tecnologia en equips i processos industrials.
Han de ser projectes que compleixin amb la proporció economico-energètica màxima de 14.379 €. La inversió no pot superar 1,2 € per kWh d’estalvi.

Implantació de sistemes de gestió energètica industrial.

Per aquestes ajudes la proporció màxima ha de ser de 14.051 €. La inversió no pot superar 1,25 € per kWh d’estalvi.
I a més a més, és d’obligat compliment la normativa ISO 50.001 (o substitutiva).

Amb aquestes ajudes s’incentiva la reducció d’emissions de diòxid de carboni i el consum d’energia final a la indústria.


4. Com aconsegueixo les ajudes?

Encara tens temps d’aconseguir la teva subvenció!

El termini d’entrega de sol·licituds arriba fins al 31/12/2020, però recorda que són uns fons il·limitats. Per la planificació dels teus projectes has de tenir en compte que les subvencions s’entregaran per ordre d’entrada de sol·licitud i que poden tardar fins a 6 mesos en concedir-la.

Tota la tramitació necessària per demanar les ajudes que l’IDAE / ICAEN ofereix han de realitzar-se a través del Canal Empresa en la mateixa pàgina de l’ICAEN.

Les subvencions de l’IDAE són una gran oportunitat de la qual encara et pots beneficiar, tant si ets una gran empresa com un professional implicat en qualsevol de les accions i projectes d’execució que hem mencionat en aquest post.

Et convidem a navegar per la pàgina web de l’IDAE i de l’ICAEN per esbrinar si la teva empresa o indústria pot beneficiar-se de les subvencions i ajudes que el Govern ofereix en matèria d’energia.

I si tens dubtes o vols que t’assessorem des de Daunis, contacta amb nosaltres.

Publicat el Categories Indústria, Subvencions
Utilitzem cookies per personalitzar la teva experiència. Si segueixes navegant estaràs acceptant el seu ús. Més informació.