Aerotèrmia, eficiència energètica i sostenibilitat

A DAUNIS treballem amb sistemes d’Aerotèrmia des de ja fa més de 15 anys, una de les tecnologies més innovadores i sostenibles en el camp de la climatització i la producció d’aigua calenta sanitària.


1. Explorant el món de l’Aerotèrmia.

L’aerotèrmia és una tecnologia innovadora, sostenible i eficient, que extreu l’energia ambiental continguda a l’aire mitjançant un cicle termodinàmic, per aportar calefacció a l’hivern, refrigeració a l’estiu i aigua calenta tot l’any, i és una alternativa amigable amb el medi ambient.

Acompanyeu-nos en aquest viatge cap a un futur més sostenible i ecològic i descobriu per què l’aerotèrmia s’ha convertit en l’energia del futur.


Avantatges de l’Aerotèrmia

A diferència dels sistemes tradicionals basats en combustibles fòssils, l’aerotèrmia utilitza principis d’energia renovable i és inesgotable, no contamina reduint notablement les emissions de CO2, s’adapta a gairebé totes les zones climàtiques del món, ofereix un alt nivell d’eficiència i rendiment , permetent reduir fins a un 75% del consum de la llum.

 

2. Com seleccionar l’aerotèrmia adequada per al teu projecte

Les bombes de calor aire-aigua presenten diverses característiques i criteris tècnics a considerar. Es destaquen dos tipus principals:

1. Bomba de calor aire-aigua compacta (monobloc): Consta d’una sola unitat instal·lada a l’exterior de l’habitatge, connectant-se al circuit de calefacció mitjançant una connexió hidràulica. Són més econòmiques i fàcils d’instal·lar.

2. Bomba de calor aire-aigua de dos components (bibloc): En aquest cas, el compressor s’instal·la a l’exterior i el mòdul hidràulic a l’interior de la casa, connectant-se a través de la connexió frigorífica o hidràulica. Són més costoses i complexes dinstal·lar, però ofereixen una climatització més eficient i poden controlar diferents estades.

 


Dispositius emissors:

Terra Radiant, Fan-coils i radiadors (convencionals i de baixa temperatura).

• Terra Radiant: El terra radiant és un sistema de calefacció i refrigeració que consisteix en un circuit de canonades ubicat sota el terra. L’aigua flueix per aquestes canonades per escalfar o refredar l’estada de manera més homogènia, cosa que proporciona una sensació de confort superior a altres sistemes de calefacció. Funciona a baixes temperatures a causa de la seva major extensió, cosa que permet generar una temperatura agradable amb menys energia.

• Distribució uniforme de la calor: El terra radiant proporciona una agradable sensació de confort en distribuir la calor de manera uniforme a tota l’habitació.
• Eficiència energètica: Gràcies al seu funcionament a temperatures més baixes, el terra radiant aprofita la inèrcia tèrmica del sòl, la qual cosa resulta en una major eficiència energètica.

Fan-coils: El fan-coil és un dispositiu emissor aigua-aire que combina una bateria o intercanviador de fred o calor amb un ventilador i un filtre. Funciona mitjançant la termo transferència aigua-aire, on l’aigua escalfada per la bomba de calor circula per tubs fins a la bateria. El ventilador impulsa lʻaire a través del filtre, on lʻaire absorbeix lʻenergia de lʻaigua de la bateria, aconseguint la climatització desitjada. Es pot utilitzar tant per a calefacció com per a refrigeració.

• Versatilitat d’instal·lació, es poden col·locar a terra, paret o sostre.
• Resposta ràpida i eficient, ofereixen una resposta ràpida per escalfar o refredar l’ambient on es trobin.

Radiador: Les calderes de gas o gasoil escalfen aigua per combustió, que després circula per canonades i es distribueix per la casa a través de radiadors. Estan fets de materials metàl·lics per la qual cosa limita la capacitat de transferència de calor requerint que la temperatura de l’aigua estigui al voltant de 70 o 80ºC.

• Els radiadors generalment tenen un cost d’instal·lació més baix que el terra radiant.
• Els radiadors poden escalfar una habitació ràpidament, ja que funcionen a temperatures més altes.

 


3. Aerotèrmia per bombes de calor per a ACS

Les bombes de calor per a aigua calenta que utilitzen energia renovable, com ara la Nuos Plus d’Ariston, són sistemes altament eficients de calefacció i refrigeració que ofereixen una solució sostenible i versàtil per a edificis residencials i comercials. Aquests sistemes aprofiten l’energia tèrmica present a l’aire ambient, cosa que els permet transferir calor per proporcionar aigua calenta sanitària a l’hivern i refredament a l’estiu.

En definitiva, l’aerotèrmia és una tecnologia eficient i sostenible que aprofita la calor present a l’aire per proporcionar calefacció, refrigeració i aigua calenta sanitària. Amb una àmplia varietat de tipologies i avantatges, es converteix en una opció atractiva per a un futur més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Publicat el Categories Instal·ladors, Aerotermia
Utilitzem cookies per personalitzar la teva experiència. Si segueixes navegant estaràs acceptant el seu ús. Més informació.