La mejor válvula para fontanería

Les vàlvules són components essencials a la fontaneria a causa de les diverses tasques que poden realitzar. Gràcies a un element en moviment, aquests aparells tenen l’habilitat de controlar el flux de líquids o gasos, permetent iniciar, aturar o ajustar a voluntat la circulació, depenent de si es requereix regulació. Els conductes i obertures es poden trobar oberts, bloquejats o tancats segons les necessitats específiques de cada situació.


1. Característiques de les vàlvules de fontaneria.

Les vàlvules utilitzades en fontaneria poden variar en mida i funcionar sota diferents temperatures i pressions. A més, poden ser fabricades amb una àmplia gamma de materials. La versatilitat d’aquestes vàlvules permet transportar una gran diversitat de líquids i gasos amb total seguretat, fins i tot si es tracta de substàncies tòxiques o altament corrosives.

Segons el mecanisme d’accionament de l’obturador de la vàlvula, es poden classificar en vàlvules lineals, quart de gir o multigir. Dins de les vàlvules multigir, es poden distingir diversos tipus, com ara les vàlvules de comporta, les de globus, les d’agulla o les de diafragma. D’altra banda, entre les vàlvules de quart de gir, que tenen un moviment de rotació que oscil·la entre 0 i 90 graus, es destaquen la vàlvula tipus “plug”, la vàlvula esfèrica, la vàlvula de papallona i la vàlvula de bola. aquesta última la més comunament utilitzada en el camp de la fontaneria.


2. Tipus de vàlvula de fontaneria.

Vàlvules de retenció

També conegudes com a vàlvules antiretorn o vàlvules check, tenen la funció de bloquejar el flux d’un fluid en una direcció i, alhora, permetre un pas lliure en la direcció oposada. Les vàlvules de retenció de la marca Arco estan dissenyades per oferir una excel·lent resistència al desgast causat pel fregament i també a possibles impactes. La junta és especialment resistent al desgast i apta per al seu ús en sistemes d’aigua potable. Aquestes vàlvules proporcionen una unió fiable entre els elements de l’èmbol gràcies a un sistema patentat. A més, garanteixen una estanquitat total tant en situacions d’alta com de baixa pressió.

Vàlvules de bola o esfera

Es fa servir per regular el flux d’un fluid que circula per una canonada. El mecanisme intern té forma d’una bola perforada que permet controlar el pas del fluid. La sèrie Tajo 2000 de Válvulas Arco ofereix dispositius metàl·lics amb forma d’esfera dissenyats per a diverses aplicacions, com ara sistemes de distribució d’aigua calenta, xarxes d’aigua potable, usos pneumàtics i hidràulics i xarxes d’aire. Aquestes vàlvules tenen un accionament manual i garanteixen una estanquitat completa en el seu funcionament. Gràcies a les seves característiques de fabricació, es poden instal·lar a la intempèrie sense que la seva vida útil es vegi afectada. Quant a la sèrie Tajo 2000 Antical, té un revestiment de tefló a les parts esfèriques de tancament, cosa que li permet reduir els efectes de la calç present en xarxes de distribució amb alta duresa de l’aigua. Aquesta característica és especialment útil per mantenir el bon rendiment de la vàlvula en aquestes condicions.

Vàlvules d’escaire

Destaquen per tenir un mecanisme d’obertura i tancament que requereix un quart de tornada. Aquesta operació es realitza manualment i permet controlar el flux de líquids en una instal·lació o circuit. Les vàlvules d’esquadra de la sèrie A-80 MAC són especialment adequades per utilitzar-les en instal·lacions de fontaneria en interiors. El que les fa diferents és la seva capacitat per resistir els efectes de la calç, que és comú a l’aigua. Aquestes vàlvules permeten tallar individualment el subministrament d’aigua a aigüeres, lavabos, cisternes i altres punts de consum, cosa que facilita la reparació o el reemplaçament d’aquests elements. El seu funcionament s’aconsegueix amb una senzilla cambra de tornada del comandament, cosa que les fa molt fàcils d’utilitzar. A més, aquestes vàlvules es destaquen per tenir un comandament d’accionament més suau, cosa que millora l’experiència d’ús. Gràcies a les seves característiques de fabricació, redueixen els problemes causats per la formació d’incrustacions al seu interior i perllonguen la vida útil, assegurant un funcionament òptim al llarg del temps. Les vàlvules A-80 LUXE són dispositius dissenyats per connectar-se al sistema de canonades d’aigua, i es destaquen per la seva capacitat de segellat excel·lent, resultat de l’àmplia experiència de Vàlvules Arc en la fabricació d’aquests elements. Tant el disseny intern com extern són el fruit de nombroses proves i de l’ús de tecnologia d’avantguarda, cosa que assegura la millor resistència contra la corrosió. Aquestes vàlvules són sotmeses a un control rigorós de qualitat per garantir l’excel·lència de totes les peces fabricades. A més, estan fetes amb material de llautó europeu a València, cosa que les posiciona per sobre dels més alts estàndards de qualitat pel que fa al seu rendiment.
Publicat el Categories Instal·ladors, Vàlvules, Fontaneria
Utilitzem cookies per personalitzar la teva experiència. Si segueixes navegant estaràs acceptant el seu ús. Més informació.