Activa la teva eficiència energètica amb SMC

Transforma la teva energia per impulsar la teva competitivitat

En aquest post t’explicarem com millorar l’eficiència energètica en l’ús de l’aire comprimit i en els pròxims posts t’informarem d’altres tendències en el sector com són: la seguretat en maquinària i la indústria 4.0.

Daunis, distribuïdor oficial de SMC, ha desenvolupat una solució completa d’eficiència energètica en l’ús d’aire que va molt més enllà de productes eficients. Coneixement, pràctiques i tècniques d’eficiència energètica que poden transformar l’energia en un plus de competitivitat.

A la vista dels clars beneficis d’embrancar-se en el camí de l’eficiència energètica, és important treure el màxim rendiment al procés encarant els aspectes pràctics de l’actualització de la maquinària, adaptant noves tecnologies i establint eines de mesurament i avaluació de manera ordenada.

Molts creuen que això implica un costós recondicionament de totes les màquines i sistemes preexistents. Però no és així. És possible aconseguir importants millores de l’eficiència i estalvis de costos realitzant millores graduals de l’equip existent, especialment si treballes amb un proveïdor com SMC que compta amb la més àmplia gamma de productes d’alta eficiència energètica del mercat.

L’important és el com i el quan fer aquests canvis. Aquests són els pilars de SMC que t’ajudaran a activar la teva eficiència energètica.

Mesurar és conèixer; per això, l’aspecte més important de qualsevol solució d’eficiència energètica de SMC són les eines per mesurar i analitzar quina energia s’està utilitzant, on es pot estar malgastant i on estan funcionant les millores. Això dona a les organitzacions la possibilitat de realitzar eleccions intel·ligents des del principi i mantenir una presa de decisions basada en una anàlisi de qualitat de tots els pilars de l’eficiència energètica.

Generar només el que necessites no és senzill, però és el primer pas per a un ús eficient de l’energia. L’excés de subministrament no és una cosa fàcil de detectar però, segons la nostra experiència, quan apliques les mesures correctes pots establir quina és la teva base de referència de subministrament energètic i ajustar-la en conseqüència.

L’ús d’aire comprimit com a font d’energia és un excel·lent exemple i ofereix el major potencial d’estalvi. L’energia elèctrica necessària per fabricar aire comprimit representa a la indústria europea prop del 20% del consum industrial total i, amb una petita inversió, pot generar grans estalvis en un breu període d’amortització.
En una instal·lació mitjana, el 50% de l’aire comprimit generat s’utilitza en aplicacions de bufat d’aire, el 20% en actuació i el 15% restant es perd per culpa de les fuites. Això últim és una mica del que molts responsables de plantes no són conscients perquè no mesuren quan aire s’està utilitzant en els processos o com s’està perdent. Una situació en la qual un proveïdor com Daunis amb el seu coneixement del sistema complet d’aire comprimit pot ajudar-te a resoldre.

Monitoritza el teu consum. Avaluar l’aire comprimit que s’utilitza en els processos per mesurar el consum d’aire, la pressió i el punt de rosada a pressió és la millor manera de començar a determinar on tenim un excés de subministrament d’energia. Així, per exemple, una de les formes més ràpides i eficients de reduir la quantitat d’energia generada consisteix a reduir la pressió d’una línia d’aire usant reguladors de pressió. A més es pot actuar en la generació i distribució eficient.

La importància de recopilar informació i proporcionar a les empreses totes les dades necessàries perquè realitzin inversions fonamentades, està a la naturalesa col·laborativa de SMC a l’hora de treballar amb els seus clients. Passar temps sobre el terreny amb els responsables de planta i els enginyers permet als nostres especialistes adaptar els serveis i recomanar els millors productes per respondre a reptes i traçar un pla per introduir millores graduals que s’adaptin a qualsevol pressupost.

Aquesta estreta relació i una anàlisi detallada del consum d’energia permeten obtenir sistemes d’eficiència energètica que funcionen, amb resultats ràpids i demostrables en forma d’estalvi de costos. No obstant això, aquests resultats no s’aconsegueixen únicament amb auditories precises. La gamma de productes de SMC té un paper important.

Recupera el que generes. Reciclar l’energia durant el procés de producció és una excel·lent manera de reduir els costos energètics. El major potencial de recuperació es troba normalment en la font de generació, ja que la transformació d’energia genera calor, i la calor és una altra font d’energia. Aquesta calor es pot reutilitzar de manera senzilla en qualsevol altra operació, com escalfar aigua a través d’un intercanviador de calor o escalfar la planta a través de la distribució d’aire calent.

El concepte de la recuperació de l’energia no és totalment revolucionari. Per exemple, en aplicacions amb un gran consum d’aire, és possible subministrar energia lliure a altres sistemes d’aire comprimit. Una electrovàlvula de dues vies d’accionament directe permet reutilitzar l’aire del sistema d’alta pressió per subministrar aire a sistema de baixa pressió.

SMC a més, ha desenvolupat un circuit d’actuació en el qual l’aire descarregat és reutilitzat per realitzar la cursa de retorn en cada cicle. Aquest sistema permet reduir el consum d’aire en un 45%, amb el consegüent estalvi en aplicacions que requereixen grans cilindres.

Sigues eficient. Finalment, per a controlar realment el consum d’aire és important considerar un enfocament holístic en lloc de centrar-nos simplement en les peces individuals de maquinària. DAUNIS com a especialista de l’automatització pneumàtica, compresorista i amb la nostra oficina tècnica, pot col·laborar amb el nostre coneixement no només de l’ús de l’aire, també en la generació i distribució d’aquest.

La ruta de l’eficiència energètica no és una línia recta. L’anàlisi d’una línia de producció completa, en lloc de l’anàlisi fragmentat de les màquines individuals, et permet veure clarament quin és el millor lloc per recuperar energia i elaborar plans eficaços.


 

Publicat el Categories Indústria, Pneumàtica
Utilitzem cookies per personalitzar la teva experiència. Si segueixes navegant estaràs acceptant el seu ús. Més informació.