Com instal·lar una bomba

Si vols esbrinar la forma correcta d’instal·lar una bomba domèstica i quins són els elements necessaris, ets al lloc adequat.

Com instal·ladors, per instal·lar una bomba de pressió per a un ús domèstic hem de distingir entre els diferents tipus de bombes. En aquest post et mostrem dos esquemes d’instal·lació. Un per al grup de pressió de bomba domèstica individual amb vas d’expansió o controlador de pressió (tipus idromat o prescontrol), i un altre per a un grup amb variador de freqüència (tipus SCALA2 de Grundfos).

 

Descobreix quins elements s’han d’incorporar en la seva instal·lació:

Bombes n’hi ha moltes i de molts tipus, sens dubte. Bombes d’ús general, de procés, per transvasament, bombes pneumàtiques … No obstant això en instal·lacions domèstiques ens trobarem habitualment un grup de pressió compost per una bomba centrífuga més un dispositiu de regulació (prescontrol / idromat o pressòstat més vas d’expansió) a més dels complements que comporta la seva instal·lació.

 

“Incrementa l’energia dels fluids instal·lant una bomba adequada i eficient”

 

A continuació t’oferim dos esquemes d’instal·lació que pots aplicar:

Esquema d’instal·lació 1.

En aquest esquema t’ensenyem a instal·lar una bomba de grup de pressió individual de velocitat fixa (sense variador de freqüència) amb un IDROMAT 2 per a regulació de demanda del fabricant CALPEDA.

Ens podem trobar amb dos casos:

1.Bomba aspirant en càrrega d’un dipòsit obert en una posició més alta que la bomba amb sonda de nivell. Amb elles, garanteixes seu ompliment.
En aquesta instal·lació cal incloure les vàlvules de tall (de bola) en aspiració i impulsió, i la vàlvula de retenció en l’aspiració.


2. Bomba en aspiració negativa d’un pou o aljub situat en un nivell inferior a la bomba. En aquest cas sempre cal instal·lar una vàlvula de peu a l’extrem del tub d’aspiració que garanteixi l’encebat de la bomba en les arrencades de la mateixa.

També cal instal·lar les corresponents vàlvules de tall.

A continuació pots veure l’esquema:


Esquema d’instal·lació 2.

Per a aquest segon esquema d’instal·lació ens centrem en bombes amb un variador de velocitat per exemple una SCALA 2 del fabricant Grundfos amb variador de freqüència, la qual aspira directament de la xarxa de distribució d’aigua.

En aquest cas és necessari contemplar una vàlvula reductora de pressió en aspiració per prevenir possibles sobrepressions de la xarxa. Opcionalment es pot instal·lar una vàlvula d’alleujament per a sobrepressions en la instal·lació de l’habitatge, i una vàlvula de by-pass.

Només es permet que el grup aspiri directament de la xarxa si incorpora variador de velocitat.

Aquí l’esquema:


Esperem que aquests esquemes i passos per a instal·lar una bomba de pressió domèstica t’ajudin per a realitzar qualsevol de les teves instal·lacions o per al manteniment de les mateixes.

Nota: en general és important en la posada en marxa inicial encebar la bomba amb aigua fins a eliminar totalment l’aire, pel tap que té a aquest efecte en el cos hidràulic.

Si vols més informació sobre la instal·lació de bombes, a Daunis t’oferirem les solucions a mesura que les necessitis.

Publicat el Categories Instal·ladors, Bombes i fluids
Utilitzem cookies per personalitzar la teva experiència. Si segueixes navegant estaràs acceptant el seu ús. Més informació.