Com reduir les despeses produïdes per un filtre d’aire comprimit?

Vols estalviar electricitat a la xarxa d’aire comprimit? Reemplaça els elements filtrants

En aquest post t’explicarem perquè no reemplaçar a temps els elements filtrants d’una xarxa d’aire comprimit posa en perill la qualitat de l’aire i la producció.

Els preus de l’electricitat suposen un problema greu per a les empreses i ara, més que mai, cal emprendre accions per a l’estalvi energètic i l’optimització dels processos.

A les instal·lacions d’aire comprimit, la pèrdua de càrrega (o descens de la pressió) és un problema energètic seriós, ja que, per disposar de la pressió necessària per als processos, s’obliga el compressor a treballar més per compensar la manca de pressió , això significa que la despesa energètica augmenta.

Quants euros ens costa mantenir un filtre saturat a la xarxa d’aire comprimit?

ÍNDEX

1. Mantenir un filtre brut és més car que reemplaçar-lo

2. Els costos extra no són petits

3. Quin tipus de filtració d’aire comprimit necessita el meu sistema?

4. Vídeo per millorar la xarxa d’aire comprimit

5. Les nostres marques i catàlegs

 

Instalacion compresores de aire Ingersoll Rand

1. Mantenir un filtre brut és més car que reemplaçar-lo

Saturació = pèrdua de càrrega = + despesa econòmica

No reemplaçar a temps els elements filtrants duna xarxa daire comprimit posa en perill la qualitat de laire i la producció.

Els filtres retenen la brutícia de l’aire comprimit, com partícules, oli, etc. Amb l’ús i el temps, els filtres se saturen de brutícia i humitat. No reemplaçar-los provoca que l’aire trobi resistència al pas, això comporta una pèrdua de càrrega (o descens en la pressió) que obliga el compressor a treballar més, per compensar-la.

De quants € estem parlant? Posem un exemple pràctic amb 1 filtre en un compressor de 30Kw/h i un filtre BEKO CLEARPOINT M015 S (0,01 micra)

2. Els costos extra no són petits

Cada bar de pressió extra suposa un 8% més de potència requerida

Es pot conèixer la despesa provocada per un filtre saturat amb aquesta fórmula: Potència del compressor x Pressió diferencial (provocada pel filtre saturat) x Necessitat de potència per bar x Hores de servei a l’any x Costos per kWh = Costos per electricitat cada any.

Des del primer moment els filtres provoquen una lleugera pèrdua de càrrega. En el cas del filtre M015, provoca una pèrdua de càrrega de 0,03 bar. Així tenir instal·lat el filtre representa: 30 kW/h x 0,03 bar x 8% x 8.000 h x 0,20 €/Kw = 115,20 €/any.

Quan el filtre se satura, la pèrdua de càrrega augmenta, en el moment que arribem a una pèrdua de càrrega de 0,15 bar, ja ens resulta més car mantenir l’element filtrant vell que reemplaçar-lo: 30Kw/h x 0,15 bar x 8% x 8.000 h x 0,20€/Kw = 576€/any per filtre.

El preu de catàleg dʻun element filtrant dʻun BEKO CLEARPOINT M015 és de 204 €.

  • Reemplaçar els elements filtrants a temps assegura la qualitat de l’aire i evita una despesa energètica addicional.
  • Reemplaceu els elements filtrants, almenys, una vegada a l’any.
Seleccion filtros aire comprimido
elemento filtro aire comprimido

Quin tipus de filtració dʻaire comprimit necessita el meu sistema?

Les companyies de producció modernes necessiten equips de producció cars i complexos per satisfer les demandes del mercat modern. Els equips i les màquines que funcionen amb aire comprimit no valen res, si la qualitat de l’aire comprimit és deficient. El temps d’inactivitat degut a aquestes condicions i la manca de fiabilitat no són acceptables.

La contaminació de l’aire comprimit és un problema real, que no es pot ignorar. Fins i tot l’ús més simple i bàsic de l’aire comprimit requereix un tractament mínim, inclosa l’eliminació de l’aigua, l’oli i els sòlids. Per garantir el màxim rendiment i fiabilitat, el subministrament daire comprimit net, sec i fiable és essencial per mantenir una producció eficient i rendible. El factor clau en la planificació d’un sistema eficient d’aire comprimit és conèixer totes les fonts i els tipus de contaminants de l’aire i els nivells màxims tolerats.

El sistema dʻaire comprimit obté contaminants de diferents fonts:

  • Des de l’aire atmosfèric, que conté vapor d’aigua, pols, vapors d’oli i microorganismes.
  • Des del compressor d’aire: que genera contaminants d’oli en fase líquida, aerosol i vapor.
  • Els tancs daire (recipients a pressió) i els sistemes de distribució generen corrosió i impureses.

Prefiltres per a ús general

Els elements de prefiltre estan dissenyats per a l’eliminació eficient de partícules sòlides gruixudes i líquids presents a l’aire comprimit. Aquest tipus de filtre es fa servir generalment com un prefiltre per al filtre coalescent posterior. Són requerits per compressors no lubricats i lubricats.

Filtres per eliminar oli

Els elements de filtre coalescents s’utilitzen per a una eliminació altament eficient de partícules sòlides, aerosols d’oli i aigua de l’aire comprimit. Els filtres dʻaire comprimit per extracció de lʻoli generalment estan fets dʻun material especial basat en fibres de vidre. Aquests materials permeten la separació en forma de gotes d’oli, forçades cap a l’exterior del filtre pel flux d’aire. Quan les gotes arriben a l’exterior del material del filtre, s’aturen en un material d’escuma porosa, que cobreix l’element del filtre, i després baixen fins a la part inferior de la carcassa del filtre. L’oli es descarrega pel purgador automàtic de condensat a la part inferior.

Filtres d’aire comprimit de carbó activat

Es requereixen filtres de carbó activat en aplicacions on cal aire per respirar; o barreja d’aire amb aliments, o amb productes farmacèutics o altres aplicacions semblants. Els elements de filtre de carbó activat estan dissenyats per a l’eliminació altament eficient d’oli, hidrocarburs, vapors i olors de l’aire comprimit. El carbó activat és un adsorbent excel·lent per a vapors d’oli i un mitjà adequat per a la purificació de l’aire comprimit. El carbó actiu té forma granulada fina per generar una superfície sobre la qual pugui passar l’adsorció. És essencial que un element filtrant coalescent s’instal·li com un prefiltre abans de la instal·lació de l’element de carbó activat.

Filtres d’aire comprimit amb catalitzador

S’utilitzen catalitzadors o elements filtrants de dues etapes per a una reducció altament eficient del monòxid de carboni, així com d’algunes altres substàncies de l’aire respirable comprimit. A la primera etapa, el catalitzador d’hopcalita redueix el nivell d’aquestes substàncies de l’aire i, a la segona etapa, els mitjans filtrants de fibra de profunditat intercepten totes les partícules de pols romanent d’hopcalita. És essencial que un element filtrant coalescent s’instal·li anterior al catalitzador i que la humitat relativa sigui prou baixa.

Filtres d’aire comprimit amb tamís molecular

Un tamís molecular és un material amb porus (forats molt petits) de mida uniforme. Aquests porus coincideixen amb les dimensions de les molècules petites, evitant així l’adsorció de molècules grans i només permeten el pas de molècules més petites. Els elements de filtre de tamís molecular s’utilitzen per separar el vapor d’aigua de petits fluxos d’aire comprimit i, per tant, per assecar-lo a l’aire. A la primera etapa, el dessecant adsorbeix el vapor d’aigua de l’aire ia la segona etapa els mitjans filtrants de fibra de profunditat intercepten totes les partícules de pols arrossegada. El filtre de tamís molecular és adequat per a aplicacions de punt dús/usuari final. És important que l’aire a l’entrada estigui lliure d’aigua líquida i aerosols d’oli.

Filtres estèrils d’aire comprimit

Els filtres d’aire comprimit estèrils eliminen els microorganismes de l’aire comprimit per filtrat mecànic i s’utilitzen en processos i sistemes que requereixen la qualitat d’aire més alta. Els filtres estèrils dʻaire comprimit estan fets de materials que permeten lʻesterilització amb vapor a alta temperatura.

DAUNIS posa al vostre servei més de 35 anys d’experiència al món dels compressors d’aire i amplis coneixements per garantir la fiabilitat dels teus equips, uns menors costos de manteniment i la optimització dels teus sistemes.

Si vols que t’assessorem, contacta amb nosaltres al tel. 93 784.76.75 o per correu electrònic a [email protected]

Publicat el Categories Indústria, Aire comprimit
Utilitzem cookies per personalitzar la teva experiència. Si segueixes navegant estaràs acceptant el seu ús. Més informació.