Com saber si necessites renovar els teus compressors d’aire comprimit

Totes les indústries tenen, d’una manera o un altre, equips i sistemes d’aire comprimit. És imprescindible que totes les peces funcionin perfectament per evitar aturades crítiques de la producció..

Alguna vegada t’has preguntat quantes hores pots estar sense que la producció avanci per culpa de l’aturada d’un compressor?

És habitual que dintre de la producció industrial existeixin variacions que provoquen que el cicle de vida de la maquinària es vagi escorçant de mica en mica. És imprescindible realitzar periòdicament una avaluació dels sistemes d’aire comprimit.

Com identificar possibles avaries?

Sempre és un bon moment per avaluar els sistemes d’aire comprimit. S’han de mantenir la màxima eficiència i eficàcia dels sistemes. D’això dependrà la producció i suposarà un estalvi potencial per l’empresa.

Gràcies a l’avaluació dels sistemes de compressió podem identificar els punts de millora i allargar la seva vida útil.
A continuació, t’expliquem alguns indicadors per saber si necessites renovar els teus equips.

1. Sorolls.
Si hi ha un senyal que ens adverteix de possibles errors en un sistema d’aire comprimit són elssorolls inesperats.

Si els nivells de soroll han canviat, si al comprovar qualsevol dels equips notem un xiulet o qualsevol altre tipus de soroll inusual, és un símptoma clar de què hem de realitzar una avaluació.

2.Les avaries continuades.
Depenen del tipus d’avaria i de l’antiguitat del compressor o dels equips, ens hem de preguntar si val la pena arreglar l’avaria o canviar la maquinària.

Un element important que s’ha de tenir en compte és el air-end. Les conseqüències de no fer un bon manteniment són diverses, que van des d’errors de rodaments a nivells sonors inadequats, vibracions,… .

Les avaries més freqüents, com les parades per alarma produïdes per altes temperatures (sobreescalfament del compressor), fuites, filtres obstruïts o la caiguda de la pressió, poden derivar en pèrdues importants.

3. Noves línies de producció.
Quan una indústria obra noves línies de producció es necessita un augment de la demanda d’aire per generar l’energia necessària.

Tot i que dependrà de la producció i la freqüència del seu ús, ens hem d’assegurar de què les mesures són les adients per a les nostres necessitats.

4. Consums inusuals.
Podem trobar diferents classes de desviacions. Quan la demanda pateix canvis, sigui per una baixada o un increment d’aquesta, hem de regular els consums.

Hi ha dos factors essencials que hem de tenir en compte. L’eficàcia i l’eficiència.
L’objectiu és ser eficients i aconseguir una reducció en els consums i quotes, però també hem de ser eficaços i realitzar una anàlisi i optimització dels sistemes des de l’origen i revisar tot el circuit d’aire comprimit.

5. Necessitat d’utilitzar compressors de reserva.
Els motius per als quals una indústria té un compressor de reserva són varis. Davant una possible aturada o un augment de la demanda d’aire o de pressió hem d’estar preparats. I, tot i que no són obligatoris, és recomanable que tinguin les mesures òptimes per generar l’aire just en cas que ho necessitem.

Amb molts anys d’experiència en el sector com especialistes en compressors, aproximadament el 80% de les indústries en les quals hem treballat, necessiten un compressor de reserva.

Les ajudes de l’administració

Des de l’ICAEN (Institut Català de l’Energia) es poden tramitar les subvencions que l’Administració concedeix mitjançant un fons perdut de 50 milions per millores energètiques a les empreses.

A Daunis, com a experts en aire comprimit, oferim un assessorament especialitzat amb solucions i serveis integrals. Si tens dubtes, posa’t en contacte amb el nostre Servei Tècnic Industrial.


 

Publicat el Categories Aire comprimit i Compressors, Indústria
Utilitzem cookies per personalitzar la teva experiència. Si segueixes navegant estaràs acceptant el seu ús. Més informació.