Quin és el millor sistema de calefacció per a la teva instal·lació?

Avantatges i desavantatges dels diferents sistemes de calefacció: Quins són més eficients?

El sistema de calefacció més habitual són les calderes murals de gas, gasoil o elèctriques. Segons l’aplicació hauràs de triar la que millor s’ajusti a les teves necessitats.

Precisament en aquest article del bloc et mostrarem els diferents sistemes de calefacció que hi ha actualment perquè puguis resoldre els teus dubtes. Si necessiteu més informació, els nostres especialistes us assessoren i us ajuden a calcular les vostres instal·lacions.

L’origen de la calefacció

Pensem que la calefacció és un invent “recent” però res més lluny de la realitat. Hi ha indicis que assenyalen que va ser la civilització grega qui la va inventar.

Van crear l’hipocaust, un sistema molt rudimentari capaç de transportar el fum calent mitjançant conductes cap als habitatges. No va ser fins anys més tard quan es va crear el primer sistema de calefacció interior per a llars: l’estufa de llenya.

En plena Revolució industrial va sorgir la calefacció central, les calderes i la marmita. En aquesta època, mitjançant l’ús del vapor, aconseguien escalfar els edificis. El vapor va donar pas a la calefacció per aigua calenta.

No va ser fins a la dècada dels seixanta quan, després de milers d’anys, va aparèixer el gas natural.

Com veiem, al llarg de la història la humanitat ha anat apostant per sistemes que garanteixin el benestar tèrmic a interiors. La climatització dels espais ha estat –i és– una preocupació general que traspassa generacions.

Sistemes de calefacció més eficients

Hi ha un gran nombre d’alternatives disponibles segons les necessitats del client.

Per a localitzacions de climes freds i humits, el sistema de calefacció és molt necessari. Per aquesta raó hi ha moltes varietats al mercat.

Com a distribuïdors de calefacció en instal·lacions domèstiques i industrials des de 1976, definim els següents tipus de solucions:

Calderes de gas

El funcionament d’aquest tipus de calefacció és molt simple: la combustió. És un dels sistemes més populars entre particulars.

A Daunis tenim disponibles calderes de condensació de gas. Dissenyades per complir l’objectiu d’escalfar aigua per a ús domèstic, sectors terciaris o indústries.

Aquestes calderes ofereixen un rendiment fins al 20% més gran que altres sistemes, perquè optimitzen al màxim els recursos que es consumeixen. En produir-se la condensació a l’interior de la caldera, s’aprofita l’energia de la calor latent continguda al vapor d’aigua dels fums que surten per la xemeneia, a més de la calor sensible. És a dir, aprofitem la calor al màxim, per tant consumim menys combustible per produir la mateixa quantitat d’energia.

En aquests moments treballem amb grans marques per a aplicacions industrials i domèstiques, com ara: BAXI, Fondital, Ariston, Viessmann, Junkers, Vaillant, Saunier Duval, Hermann, Ferroli… Totes les marques capdavanteres en innovació de climatització.

Calderes de gasoil

Actualment disposem de grups tèrmics de fundició, d’acer, dipòsits i cremadors de gasoil. Es fa servir quan els requeriments de potència per al servei de calefacció i aigua calenta sanitària sobrepassen les prestacions d’una caldera mural.

El gasoil és l’única font d’energia disponible com és el cas de molts habitatges unifamiliars, espais o urbanitzacions aïllades.

Gràcies a la fusió entre combustible i aire aconsegueixen escalfar l’aigua en qüestió de segons.

Les opcions disponibles que tenim ara mateix a Daunis són les calderes de gasoil de BAXI en acer dissenyades per a instal·lacions domèstiques per les seves reduïdes dimensions i baix nivell sonor. També les calderes de gasoil de fundició en models eco i de condensació. Materials d´alta qualitat que garanteixen una llarga vida útil de la caldera.

Calefacció elèctrica

Si necessites calefacció d’aquest tipus per a la instal·lació en una llar o indústria, podem facilitar-te calderes murals elèctriques, radiadors elèctrics, tovallolers elèctrics i aeroterms.

Aquest tipus de calefacció, que utilitza l’electricitat com a font d’energia, requereix una instal·lació ràpida, per la qual cosa et podem garantir estoc en menys de 24 hores.

Treballem amb les següents marques: Heatsun, BAXI i Fondital.

Termòstats i regulació

Coneixes els termòstats ON/OFF i els termòstats modulants? En el cas dels primers podem dir que funcionen com un botó d’ences i apagat. És a dir, quan està en mode ON la caldera s’encén (o, més ben dit, arrenca) i, en mode off, es para en sec. D’aquesta manera, aconseguim augmentar la vida útil del producte, ja que l’eficiència energètica és molt més baixa i alenteix el desgast del termo.

Però, i què passa amb els modulants? Si escau el funcionament és mitjançant una “sonda de temperatura”. És a dir, envien informació a la caldera de manera ininterrompuda. Aquí no hi ha botons d’encesos i apagats. També és una bona opció ja que redueix la càrrega de feina de la caldera.

Per saber quina opció és la més adequada per a tu o el teu negoci, pots contactar amb nosaltres i els nostres especialistes en calefacció t’assessoraran.

Treballem amb BAXI, SIEMENS, Heatsun, Honeywell, Fondital, Junkers, Ariston, Viessmann i Saunier Duval.

Radiadors d’alumini, de baixa temperatura i tovallolers

La majoria de les llars a Espanya tenen instal·lat aquest sistema de calefacció.

També és comú a oficines, però sens dubte, predominen a cases particulars. A Daunis disposem de diversos tipus: d’alumini, de ferro colat, d’acer, panells d’acer, decoratius i elèctrics.

És un tipus de sistema de climatització que funciona mitjançant un generador. L´aigua s´escalfa i viatja per l´interior dels radiadors formant un circuit completament tancat.

Distribuïm Heatsun, BAXI i Fondital…

Fancolis

El fancoil és un emissor usat per escalfar o refredar l’ambient en sistemes de climatització com ara aires condicionats, aerotèrmia i geotèrmia. També s’utilitza en sistemes que són només de calefacció, substituint els radiadors d’aigua tradicionals en instal·lacions la part principal de les quals és la caldera de gas.

El funcionament d’un fancoil és força senzill i es basa en la transferència de temperatura aigua-aire, és a dir, l’aire que travessa el fancoil absorbeix l’energia d’una bateria de canonades d’aigua.

La gran diferència amb els sistemes de climatització tradicionals com l’aire condicionat split o l’aire condicionat per conductes és que els fancoil utilitzen aigua com a refrigerant i, per tant, necessiten un productor d’aigua calenta o freda, mentre que els altres sistemes fan servir gas.

Algunes marques amb què treballem són Venticlima, Panasonic i BAXI.

Bombes circuladores

Les bombes circuladores tenen un objectiu principal: facilitar l’eficiència energètica de les instal·lacions de calefacció. Són una opció ideal per optimitzar els sistemes de climatització en la seva totalitat i contribueixen, a més, a l’estalvi d’energia i aigua.

Si estàs pensant en mesures que garanteixin una millora a la instal·lació per al teu client, les bombes circuladores poden ser una bona opció. Proporcionen fiabilitat total, una senzilla instal·lació i un important estalvi energètic gràcies a la seva tecnologia intel·ligent.

Una àmplia varietat de bombes per cobrir necessitats a:

Calefacció edificació comercial
Calefacció domèstica
Calefacció industrial

Disposem de bombes per a calefacció, climatització i aigua calenta sanitària de marques com BAXI, Grundfos, entre d’altres.

Aerotèrmia

L’Aerotèrmia és la tecnologia capaç d’aprofitar l’energia en forma de calor/fred a l’aire ambient. Qualsevol bomba de calor aire-aigua i aire-aire és en definició un sistema aerotèrmic.

Erròniament es diu Aerotèrmia a les bombes de calor aire-aigua quan realment és un concepte més ampli. Aquesta bomba de calor recull l’aire fred o calent, incrementa o redueix la temperatura i així ho converteix en calefacció i ACS o aire condicionat. En extreure aquesta energia de l’aire exterior, sempre està disponible i renovable, sense importar la temperatura de l’aire.

Els sistemes d’aerotèrmia són molt eficients i proporcionen alts rendiments especialment en climes temperats.
S’aconsegueix un important estalvi energètic especialment amb sistemes de calefacció a baixa temperatura com el terra radiant o els radiadors de baixa temperatura.

Les bombes de calor aerotèrmiques disposen de la classificació energètica A++ i poden arribar a A+++, ja que és una tecnologia eficient i respectuosa amb el medi ambient que contribueix a reduir emissions de CO2.

La seva instal·lació és senzilla i de fàcil adaptació a les existents, per la qual cosa aquest sistema també pot ser incorporat a projectes de rehabilitació.
El seu manteniment és molt senzill, ja que no disposa de cremador ni cambra de combustió no necessiten neteja ni revisions periòdiques.
No requereixen xemeneies ni conductes d’evacuació de gasos.
En proporcionar amb un sol equip 1) calefacció, 2) refrigeració i 3) aigua calenta es redueix el nombre d’equips de climatització i ACS.

A DAUNIS S.A. treballem amb sistemes d’aerotèrmia des del seu origen ja fa més de 10 anys. Si ets instal·lador professional recolza’t en l’experiència del nostre equip i consulta’ns a través de AEROTERMIA – Daunis.

Treballem amb les millors marques, PANASONIC, DAIKIN, BAXI, Vaillant, Saunier Duval, Samsung, Ariston, Carrier i Viessmann.

Bombes de calor

Les bombes de calor utilitzen energia natural de la terra, com els corrents d’aigua subterrànies o l’aire, fet que suposa un estalvi significatiu a la factura energètica de l’habitatge.

A més, no produeixen emissions a l’atmosfera i poden utilitzar-se per a calefacció i refrigeració.

La instal·lació és senzilla, ja que és un sistema compacte que s’instal·la a l’interior de l’habitatge.

Una bomba de calor per a ACS pot ser la solució eficient i renovable que estàs buscant per generar aigua calenta al teu projecte.

Les nostres marques són Ariston, BAXI i Panasonic

Sistemes radiants

Un sistema radiant utilitza la calor, concretament, la radiació com a mètode d’intercanvi tèrmic. D’aquesta manera aconsegueix escalfar i refrigerar totes les superfícies on es trobi instal·lat, com terres, parets o sostres.

Hi ha sistemes d’autofixació, de tetons, de paret i fins i tot de sostre radiant. Val a dir, que aquest tipus d’instal·lació és més complexa per la dificultat tècnica del que encareix el pressupost final.

No obstant això, a Daunis disposem d’un servei de finançament per a instal·ladors perquè puguis oferir al teu client còmodes mètodes de pagament (i així evitar riscos de cobrament).

Treballem amb BAXI, Uponor i Heatsun

Complements d’instal·lacions

Si en aquests moments tens una instal·lació a realitzar, a Daunis podem facilitar-te una gran gamma de complements.

T’oferim vàlvules, canonades, aïllament, evacuació fins a xemeneies. Disposem d’un gran estoc, per això garantim una immediatesa en lliurament que altres proveïdors, per temes logístics, no poden garantir.

Estufes, calderes de pèl·lets o llenya

Cassets inseribles, termoestufes, estufes… Totes elles són solucions que garanteixen la climatització d’espais tant per a llars com per a indústries. Actualment, hi ha dissenys moderns i minimalistes per la qual cosa aquesta és una bona opció per escalfar qualsevol espai interior.

Sabies que hi ha tres tipus d’estufes de pèl·lets? Tenim les d’aire, que tenen un ventilador frontal per escalfar de manera ràpida l’espai, les canalitzables, que transporten la calor mitjançant conductes especials i les hidroestufes, petites calderes que s’endollen al circuit de radiadors existents.

La nostra marca de confiança és Cola.

Avantatges de fer servir un bon sistema de calefacció

En ple hivern, ocupar un espai durant hores sense un sistema de calefacció es pot fer molt llarg. Per aquesta raó, és de vital importància tenir els espais preparats davant de gèlids i temporals hivernals.

Per assegurar el benestar tèrmic a interiors, tant de llars com de negocis, hem d’analitzar quin tipus de sistema serà més beneficiós per a aquest espai en concret.

L’alçada del pis, la superfície o la mida són determinants per decidir el tipus de calefacció més adequada per a la sala o local. També hi ha altres factors molt importants, per exemple, si voleu apostar per sistemes de climatització més beneficiosos per al medi ambient i que afavoreixin l’estalvi energètic.

Des de Daunis, t’assessorem gràcies als nostres especialistes i la nostra oficina tècnica on els nostres enginyers et poden ajudar a calcular les instal·lacions per garantir el mètode de calefacció més adequat a les teves necessitats.

Publicat el Categories Instal·ladors, Bombes i fluids, Calefacció, Aerotermia
Utilitzem cookies per personalitzar la teva experiència. Si segueixes navegant estaràs acceptant el seu ús. Més informació.