6 claus imprescindibles perquè el compressor d’aire no pari la teva producció.

Amb la nostra experiència en projectes d’instal·lació i manteniment de compressors, hem vist situacions on tota una línia de producció es para.

És imprescindible que el nostre compressor tingui un bon manteniment.
En aquest post t’explicarem les claus que has de tenir en compte per allargar la vida dels teus equips.

 

Les 6 claus per al manteniment de l’aire comprimit

Qui s’arriscaria a patir una avaria en el seu compressor i parar la producció d’una empresa per falta de manteniment? Ningú, però segueix passant.

Òbviament, el que ens estalviem no realitzant un bon manteniment de la sala de compressors a curt plac, pot provocar pèrdues econòmiques importants en un dia crític. Per això, serà la nostra responsabilitat garantir el bon funcionament dels equips.

Anem a veure els 6 criteris per valorar un bon servei tècnic:

Fiabilitat.
El més important és realitzar un manteniment preventiu perquè la producció no pari i donar una resposta immediata davant possibles avaries.
El millor és atendre en el manteniment de peces sensibles del compressor d’aire com: el radiador, filtres, separador d’olis, rodaments del girend o corretges.
En la sala s’han de mantenir els equips auxiliars com: els assecadors frigorífics, filtres de línia, purgues, separadors de condensats i dipòsits acumuladors.
A més a més, disposar d’un servei 24h, equips de reserva o lloguer i una atenció telefònica eficient.

Garantia.
Atendre les exigències dels fabricants referents al manteniment. L’ús de consumibles o olis de qualitat és fonamental.
Hem d’estar especialment atents a les ampliacions de les garanties que ens afectin o als check list de comprovacions, entre d’altres.

Evitar el fals estalvi.
És aconsellable no allargar la duració dels consumiblesni espaiar les intervencions i utilitzar sempre recanvis oficials.
Mantenir una vida útil de l’aire comprimit és fonamental.

 

 

Visió global.
La supervisió i el manteniment han de ser conjunts. Tots els elements dels nostres equips han d’estar relacionats entre ells. Els compressors, filtres, assecadores ,purgues, dipòsits… ,tot treballa conjuntament.
Tenir un contracte integral ens permet tenir aquesta visió global de tota la sala de compressors.

Millores.
El coneixement dels tècnics amb els nostres equips d’aire comprimit fa que puguem aportar millores considerables.
La proximitat i la implicació són elements fonamentals per conèixer les nostres necessitats.

Flexibilitat.
Hem d’adaptar els manteniments a les càrregues de feina de la fàbrica. Les necessitats evolucionen i l’antiguitat de les màquines pot afectar-nos en la qualitat.
A Daunis oferim solucions a professionals des de fa més de 35 anys.

 

 

A Daunis, com a experts en aire comprimit, oferim un assessorament especialitzat amb solucions i serveis integrals. Si tens dubtes posa’t en contacte amb el nostre Servei Tècnic Industrial.

 


 

Publicat el Categories Aire comprimit i Compressors, Indústria
Utilitzem cookies per personalitzar la teva experiència. Si segueixes navegant estaràs acceptant el seu ús. Més informació.