Criteris per optimitzar bombes de sistemes de rentat i neteja en la indústria alimentària

En aquest post de bombes Grundfos t’expliquem algunes de les característiques que poden incorporar-se en un sistema de rentat i neteja per a la indústria alimentària perquè sigui compacte, eficaç i personalitzat.

1. Introducció a les bombes de rentat i neteja

Els sistemes de rentat i neteja per a la indústria de transformació d’aliments consisteixen en una aplicació que estableix alts requisits per al sistema de bombament a causa de el limitat espai existent, la duresa de l’entorn i el model de funcionament.

Les bombes que s’empren en aquesta aplicació solen ser compactes i van integrades en armaris, unitats portàtils o muntades sobre patins sempre que l’espai és limitat. La seva ubicació sol ser humida a causa dels rentats, i la temperatura ambient pot variar entre freda i calenta al llarg d’un cicle operatiu. Les bombes s’accionen normalment durant una hora a el dia i es deixen en suspensió durant la resta del dia.

Durant el cicle de neteja, les bombes passen de cabal ple a cabal zero i amb diferents pressions de descàrrega. El líquid bombejat pot ser aigua freda o calenta que, després del bombament, pot combinar-se amb desinfectant, detergent i altres productes químics. La instal·lació està integrada per bombes dosificadores, ejectors, compressors i injectors d’aire.

El principal requisit dels equips de rentat i neteja és aconseguir una neteja eficaç en el menor temps possible. Les aplicacions de rentat i neteja requereixen una configuració avançada de bomba compacta que pugui ajustar-se de forma ràpida i precisa a les exigències canviants i que funcioni en condicions difícils.

És important dissenyar el sistema amb una bomba integrada perquè, mitjançant l’ús de les funcions i característiques de la bomba, sigui possible reduir l’espai físic i estalviar components externs; per tant, des del principi de l’procés de disseny, s’ha d’ampliar la perspectiva més enllà de la bomba i fixar-se en el sistema o la unitat en el seu conjunt.

2. Objecte

Aquest post té per objecte presentar algunes de les característiques que poden incorporar-se en un sistema de rentat i neteja compacte, eficaç i personalitzat. S’explicaran els avantatges d’utilitzar bombes Grundfos amb convertidors de freqüència integrats (motors E) i opcions de monitoratge, protecció de sistema i control d’equips externs. Els motors E es desenvolupen estant nosaltres presents a l’empresa de rentat i neteja com a proveïdors preferents de bombes personalitzades, i moltes de les funcions i característiques van dirigides a aquesta aplicació.

3. Característiques de l’aplicació

4. Solució

Els sistemes de rentat i neteja per a la indústria de transformació d’alimentació funcionen a diferents nivells de pressió, 20 – 40 60 – 80 bars, mentre que Grundfos subministra principalment bombes centrífugues per al rang de pressions de 20 a 40 bars. Perquè una bomba centrífuga que funciona a 3000 o 3600 rpm generi 20 – 40 bars, es requereixen relativament moltes etapes i, per tant, una bomba bastant elevada. L’equip de rentat i neteja sol anar incorporat a carros que es transporten per les instal·lacions o als armaris muntats a la paret que s’instal·len a l’entorn de rentat. La demanda de bombes compactes amb capacitat per a subministrar alta pressió i que funcionin a velocitat sobresíncrona són una bona solució per a aquest problema.

Les equacions d’afinitat s’apliquen amb gran aproximació a el canvi de velocitat de les bombes centrífugues:

Al variar la velocitat de 3000 rpm a 4500 rpm, la pressió augmenta 2,25 vegades; al passar
de 3000 rpm a 6000 rpm, s’obté quatre vegades més pressió.
La CRE3-9 és una bomba petita que sol adaptar per a grans velocitats i es munta amb un motor E de 4kW que funciona a 5800 rpm: aquesta opció ofereix el mateix rendiment que una CRE5-36.
Les bombes vénen de fàbrica amb un ventilador petit per reduir el soroll i càmeres reforçades i impulsors per gestionar l’alta pressió.
La longitud final de la bomba es redueix a menys de 1/3.

Descarrega l’artícle complet en pdf, el  “Whitepaper” de bombes per a  sistemes de rentat y neteja en la indústria alimentària.

Michael Rasmussen t’explica en aquest vídeo els avantatges de les aplicacions industrials de les bombes Grundfos.

Si tenss dubtes o vols que t’assessorem des de DAUNIS, contacta amb nosaltres al tel. 93 745.74.00 o per correu electrònic a [email protected]

Publicat el Categories Indústria, Bombes
Utilitzem cookies per personalitzar la teva experiència. Si segueixes navegant estaràs acceptant el seu ús. Més informació.