Coneixes l’Aerotermia?

L’any passat vam tenir a Madrid la Cimera del Canvi Climàtic de 2019 organitzada per les Nacions Unides. Amb ella es van despertar moltes ments i es va aconseguir conscienciar a gran part de la població sobre la importància d’aconseguir un entorn més sostenible evitant l’escalfament global que tant ens afecta.

Però a moltes empreses, com a Daunis S.A., fa temps que ens comprometem amb el medi ambient i amb la utilització d’equips sostenibles que funcionen mitjançant Energia Renovable.

En aquest post t’aclarirem els dubtes que tinguis sobre l’aerotermia. Et direm en què consisteix i com funciona, per què es considera una energia renovable i quins beneficis pots obtenir tant en edificis residencials o comercials com industrials.


1. Què és l’aerotermia?

Es defineix per Aerotermia com la tecnologia es capaç d’aprofitar l’energia en forma de calor (energia tèrmica) en l’aire ambient. Per aquest motiu, es tracta d’una energia renovable, i qualsevol bomba de calor aire-aire o aire-aigua, és en la seva definició un sistema aerotèrmic.

Els sistemes aerotèrmics que converteixen la temperatura de l’aire son aquells sistemes de refrigeració, de calefacció i inclús per l’obtenció d’aigua calent sanitària.

 


-Bomba de calor aire-aigua.

La bomba de calor aire-aigua, per exemple, aprofita l’energia calorífica continguda en l’aire ambient per a escalfar els edificis i subministrar aigua calent sanitària. Es a dir, el sistema aprofita el calor ambiental disponible de forma gratuïta.

 

Es tracta d’una bomba que transporta l’energia de manera reversible. Un procés cíclic permanent. En períodes calorosos (traient la calor fora de la habitatge), i en períodes fred (agafant el calor del carrer i introduint-lo a l’habitatge).

 

 


-Bomba de calor aigua calent sanitària.

També és interessant la bomba de calor per a la preparació d’aigua calent sanitària. En aquest cas les bombes de calor no son reversibles, extreuen calor de l’ambient del local on estan instal·lades i l’introdueixen a l’interior d’un depòsit d’ACS.

 

Com instal·ladors o empreses dedicades a sistemes de confort hem de tenir presents aquesta nova generació d’equips sostenibles ja que son el futur del nostre sector.


2. Com funciona? Com es subministra?

La bomba de calor és un sistema capaç de traslladar calor d’un focus fred a un focus calent. De manera natural el calor es mou sempre des de l’objecte calent al fred. Si obrim les finestres de la nostra casa en ple hivern el calor surt a l’exterior de manera natural.

La bomba de calor és capaç de “bombejar” el calor en sentit contrari a com ho faria de manera natural. És a dir, és capaç d’agafar la calor del carrer (més fred) i ficar-lo dintre de la casa (més calent).

La bomba de calor és una màquina que no genera calor, senzillament el mou d’un lloc a un altre transportant més calor que l’energia elèctrica que consumeix. No son generadors de calor, només el transporten. Per aquest motiu, aparentment, tenen un rendiment superior a la unitat.

 

 

La relació entre l’energia que aporta a la calefacció i l’energia elèctrica que consumeix es denomina COP (Coefficient of Performance). Una màquina amb un COP de 4 és capaç de consumir 1 kW elèctric i transportar 4 kW al circuit de calefacció.

 

 

O el que és el mateix, aprofitem un 70% d’energia gratuïta que ens proporciona la naturalesa.

 


-Sistemes d’energia aerotèrmica.

La energía aerotèrmica es pot utilitzar a través de varis sistemes;

• Terra radiant.

• Radiadors de baixa temperatura.

• Radiadors normals (sobredimensionats).

• Fan coils.

 


3. Energies renovables i eficiència energètica.

Les bombes de calor empleades als equips i sistemes d’aerotermia son sistemes d’alta eficiència energètica. Garanteixen un alt rendiment extraient de forma eficient l’ aire exterior amb un baix consum.

A més de resultar una energia renovable i sostenible, els avantatges de l’aerotermia son molts:

– No requereix manteniment pràcticament.
– No produeix combustió al no necessitar una caldera.
– No produeix fums ni residus. No quema res per poder escalfar.
– El seu funcionament pot efectuar-se exclusivament amb electricitat.
– El seu consum energètic es menor i es produeix menys CO2.

Son bombes de calor d’última generació que intercanvien energia i amb les que el consum es redueix considerablement. El que és beneficiós per al medi ambient i per la nostra butxaca, ja que estalviem a la factura de la llum considerablement.


4. Vols conèixer més?

En pròxims posts del bloc de Daunis t’introduírem a l’energia fotovoltaica, amb la que també podem convertir l’energia solar gratuïta a energia elèctrica amb la màxima potència. Una de les solucions més simples per produir electricitat d’una manera altament competitiva i altament ecològica.

A Daunis t’assessorem sobre els equips més adequats a les teves necessitats. Treballem amb l’última tecnologia i les millors marques del mercat.
Confia en nosaltres, sigui quin sigui el teu projecte.

 


 

Publicat el Categories Instal·ladors, Aerotermia
Utilitzem cookies per personalitzar la teva experiència. Si segueixes navegant estaràs acceptant el seu ús. Més informació.