Criteris per un bon disseny d’un sistema d’aire comprimit

El nostre responsable d’Oficina Tècnica de la Divisió Industrial de Daunis ens explica quins són els criteris principals per al bon disseny d’una sala de compressors d’aire.

Com treballa DAUNIS?

Daunis, a diferència d’un compressorista habitual, considera la sala de compressors una part més dins del sistema d’aire comprimit i no un element aïllat.

Hem treballat en multitud de sales de compressors, aplicacions de com millorar l’eficiència en sales existents i funcionals fins a projectes de nova implantació.

Com a fase prèvia a el disseny de la sala, hem de fer un estudi i analitzar les necessitats de producció de la sala de compressors per a poder realitzar un disseny realment funcional.

Per realitzar una adequada avaluació del sistema, és important conèixer com es consumeix l’aire comprimit, així com la pressió mínima de funcionament de la planta. És important que tinguem en compte que un bar de sobrepressió en el compressor, suposa un increment del consum energètic d’un 7%. Per tant, treballar a una pressió mínima és una mesura molt econòmica per optimitzar un sistema.

És molt important determinar la qualitat de l’aire comprimit, ja que una qualitat no adequada pot representar aturades en la producció, contaminació del producte, etcètera.


Quins serien els criteris per un bon disseny d’un sistema?

Els podem resumir principalment en:

1) EFICIÈNCIA
Per exemple, implementant un compressor de velocitat variable.

2) SEGURETAT DE SUBMINISTRAMENT
Per evitar aturades en la producció.

3) FLEXIBILITAT
Dissenyar un sistema que ens permeti ser adaptables davant els canvis que hi pugui haver en la demanda del client o en els seus requisits. Per adaptar-se a la demanda canviant entre dies, entre torns o una setmana respecte a l’altra.

4) EXPECTATIVES
Cobrir els requeriments i necessitats establides pel client.

5) RENTABILITAT

6) ESCALABILITAT
L’escalabilitat consisteix tenir en compte que el client al llarg dels anys pot reaprofitar els seus equips o ampliar-los i que en cap cas la inversió ha de quedar obsoleta per manca de capacitat d’adaptació.

 

A Daunis com experts en Aire Comprimit, oferim assessorament especialitzat amb solucions i serveis integrals. Si tens dubtes posa’t en contacte amb el nostre Servei Tècnic Industrial.

 

Publicat el Categories Indústria, Aire comprimit
Utilitzem cookies per personalitzar la teva experiència. Si segueixes navegant estaràs acceptant el seu ús. Més informació.