Per què instal·lar un sistema de climatització amb conductes tèxtils?

Avui parlem de tecnologia i innovació per a les teves instal·lacions en climatització.

En aquesta ocasió no t’informarem sobre nous equips de HVAC, sinó de sistemes de climatització per a la difusió de l’aire a través de conductes tèxtils, sobre tot en grans superfícies.

T’expliquem els avantatges d’ instal·lar aquest tipus de conductes per als teus projectes.

Com instal·ladors, ara tenim més opcions en quant a conductes de refrigeració, ventilació, calefacció i refredament.

Per exemple, per escriure aquest post ens guiem de la experiència de realitzar una instal·lació per un projecte de climatització mitjançant conductes tèxtils de la marca FabricAir.

En aquest vídeo pots veure algunes de les instal·lacions amb conductes de teixit més comuns:

1. Conductes tèxtils.

Fins ara, la gran majoria d’instal·lacions de climatització en grans superfícies es realitzaven a través d’un sistema centralitzat de distribució de l’aire per conductes metàl·lics. En funció de les necessitats estètiques es realitzaran mitjançant un fals taulell o deixant-les a la vista per donar-li un look més industrial.

Es tracta de conductes que permeten la regulació i control constant de la temperatura (fred i calor) a nivell de capacitat i flux de l’aire. Però els conductes de teixit que et presentem permeten prescindir de difusors, reixes o reguladors addicionals gràcies a les característiques i beneficis que tenen.

Tenim que actualitzar poc a poc els nostres projectes per adaptar-nos a les instal·lacions del futur”

Per aquests conductes s’utilitzen materials de polièster permeables o impermeables en funció de les necessitats de la instal·lació. S’aconsegueix una uniformitat de la distribució de l’aire al mateix temps que ens permeten escollir diferents teixits. Tot dependrà si la nostra instal·lació requereix eliminació d’al·lergènics i bactèries, per exemple, un gran centre comercial, un supermercat o una oficina.


2. Principals novetats.

Enumerem les novetats que ens aporten els conductes d’un sistema tèxtil per a climatització:

1. Son més lleugers.
2. Sense condensació.
3. Ventilació sense soroll.
4. Instal·lació ràpida i senzilla.
5. Distribució d’aire sense corrents.
6. Rentable i higiènic.
7. Amplia selecció de colors.
8.Llarga duració.
9. Fabricació a mida.

De cara als nostres possibles clients, evidentment, hi ha aspectes que hem de tenir en compte. La ventilació sense soroll, la llarga duració, els colors i la possible il·luminació que es pot col·locar al interior, o  fins i tot, que no hi hagi corrents als espais de l’edificació. Aquests son aspectes que depenen de cada projecte i que per una instal·lació son rellevants.

A continuació, ens centrarem en els punts més interessants com instal·ladors.


3. Els avantatges del sistema tèxtil.

Els conductes d’un sistema tèxtil permeten un fàcil muntatge i desmuntatge al tractar-se d’instal·lacions amb cremalleres i per la lleugeresa del teixit. Per aquest motiu, la instal·lació és molt ràpida de executar. Ens estalviem entre un 30 i un 40% del temps que necessitaríem per instal·lar un altre tipus de conductes.

Els conductes tèxtils ja venen muntats, per la qual cosa ofereixen menys limitacions de cara a la instal·lació. Son conductes que es poden fer a mida i de forma personalitzada.

De cara al possible manteniment son uns conductes molt fàcils de netejar. La facilitat d’instal·lació i desinstal·lació ens permet realitzar aquest manteniment de forma àgil.

Aquí et deixem un altre  vídeo de la marca FabricAir on t’expliquen molt clarament els avantatges d’un sistema amb tecnologia de dispersió mitjançant conductes tèxtils:

A Daunis et recomanem aquesta nova possibilitat per les teves instal·lacions futures ja que son un avantatge molt competitiu i pràctic.

Si tens dubtes o vols assessorament, contacta amb nosaltres.

 

Publicat el Categories Aire condicionat, Calefacció, Instal·ladors
Utilitzem cookies per personalitzar la teva experiència. Si segueixes navegant estaràs acceptant el seu ús. Més informació.