Per què instal·lar un sistema de climatització amb conductes tèxtils?

Avui parlem de tecnologia i innovació per a les teves instal·lacions de climatització.

Les novetats no deixen d’arribar, però aquesta vegada no et informarem sobre nous equips d’HVAC, sinó sobre sistemes de climatització per a la difusió de l’aire a través de conductes tèxtils, sobretot en grans superfícies.

Les seves característiques i avantatges són superiors als conductes metàl·lics; podràs prescindir de difusors, reixes o reguladors addicionals.

T’expliquem les avantatges d’instal·lar aquest tipus de conductes per als teus projectes.

Com a instal·ladors, ara tenim més opcions en quan a conductes de refrigeració, ventilació, calefacció i refredament..

Per escriure aquesta entrada, ens hem guiat per l’experiència de realitzar una instal·lació per a un projecte de climatització mitjançant conductes tèxtils de la marca FabricAir.

1. Conductes tèxtils.

Fins ara, la gran majoria d’instal·lacions de climatització en grans superfícies es realitzaven a través d’un sistema centralitzat de distribució de l’aire per conductes metàl·lics. En funció de les necessitats estètiques, es realitza mitjançant un sostre fals o deixant-lo a la vista per a un aspecte més industrial. Es tracta de conductes que permeten la regulació i el control constant de la temperatura (fred i calor) a nivell de capacitat i flux d’aire.

Però els conductes de teixit que et presentem permeten prescindir de difusors, reixes o reguladors addicionals gràcies a les seves característiques i avantatges.

“”Els conductes tèxtils són fins a un 70% més econòmics que els conductes metàl·lics.”

Per aquests conductes, s’utilitzen materials de polièster permeables o impermeables segons les necessitats de la instal·lació. Aconseguim una uniformitat en la distribució de l’aire alhora que ens permet triar diferents teixits. Tot depèn si la nostra instal·lació requereix l’eliminació d’al·lèrgens i bacteris, per exemple, en un gran centre comercial, un supermercat o una oficina.


2. Novetats principals.

Anem a enumerar les novetats que ens aporten els conductes d’un sistema tèxtil per a la climatització:

1. Son més lleugers.
Material tèxtil lleuger i durador amb garantia de 3 anys. Trobem opcions antielectroestàtiques, retardants al foc, ignífugs de forma permanent, no combustibles, amb diverses permeabilitats i propietats bactericides.

2. Sense condensació.
El flux d’aire primari es fa càrrec de l’objectiu principal, mentre que el secundari garanteix que no s’acumuli condensació sobre el conducte quan aquest es trobi en entorns humits.

3. Ventilació sense soroll.
Els conductes es confeccionen amb un pes inferior a 3 kg per metre lineal, pel que no requereixen atenuació de soroll, equilibrat, aïllament ni pintura.

4. Instal·lació ràpida i senzilla.
El temps d’instal·lació d’un sistema de dispersió és entre 4 i 5 vegades menor que el dels conductes metàl·lics, ja que es tracta d’instal·lacions amb cremalleres i pel teixit lleuger.

5. Distribució d’aire sense corrents.
El seu disseny personalitzat té en compte les dimensions i els requisits de l’espai, garantint una distribució uniforme de l’aire sense la presència de les incòmodes corrents d’aire.

6. Higiènic.
Evita que la pols i altres partícules s’acumulin a l’interior de la superfície del conducte o sobre aquest, de manera que pràcticament no requereix manteniment.

7. Amplia selecció de perfils.
Les dimensions de l’espai, el flux d’aire i la funció es tenen en compte per seleccionar el tipus de conducte i perfil més adequat. El conducte circular s’utilitza amb major freqüència. Les opcions per mantenir la forma del conducte es realitzen amb anells d’armat 360º i amb suspensió All-in-One.

8. Fabricació a mida.
Material tèxtil lleuger i durador amb garantia de 3 anys. Es troben opcions antielectroestàtiques, retardants al foc, ignífugs de forma permanent, no combustibles, amb diverses permeabilitats i propietats bactericides.

9. Estructura versàtil.
La infinitat de possibilitats de disseny faciliten l’elaboració de solucions de climatització adaptades a la distribució de qualsevol edifici.

  • Els millors terminis de lliurament.
    Els processos de producció i disseny garanteixen els vostres conductes entre 2 i 3 setmanes després d’haver enviat la comanda.
  • Solució amb eficiència energètica.
    Estalviar fins a un 40 % en costos d’operació generats per un sistema de ventilació amb conductes tèxtils.

De cara als nostres possibles clients, és evident que hi ha aspectes que hem de tenir en compte. La ventilació sense soroll, la llarga durada, els colors i la possible il·luminació que es pot col·locar a l’interior, o que no hi hagi corrents als espais de l’edifici, són aspectes que, depenent del projecte d’instal·lació, són rellevants.


3. Els avantatges del sistema textil.

Els conductes d’un sistema tèxtil permeten un muntatge i desmuntatge fàcil, ja que es tracta d’instal·lacions amb cremalleres i per la lleugeresa del teixit. Per la mateixa raó, la instal·lació és molt ràpida d’executar. Ens estalviarem entre un 30 i un 40% del temps que necessitaríem per instal·lar un altre tipus de conductes.

Els conductes tèxtils ja venen muntats, la qual cosa ofereix menys limitacions de cara a la instal·lació. Són conductes que es poden fer a mida i de manera personalitzada.

Pel possible manteniment que hàgim de realitzar amb els nostres clients, aquests conductes són molt fàcils de rentar. La facilitat d’instal·lació i desinstal·lació ens permet dur a terme aquest manteniment de manera àgil.

Model de flux superficial

Els models de flux superficial distribueixen l’aire a través de la superfície del conducte mitjançant materials tèxtils permeables o microperforats.

Model de flux direccional

Els models de flux direccional disposen d’una fila (com a mínim) de distribució d’aire exactament al lloc on es necessita.

Sistemes de suspensió

Els diferents tipus de suspensió estan fabricats amb alumini anoditzat o acer inoxidable recobert, la qual cosa els fa adequats per a entorns corrosius.

4. Productes especializats

FabricAir® VarioDuct™

Subministra dos models de flux diferents per a refrigeració i/o calefacció. Està dissenyat a mida amb una membrana interior que separa les dues solucions de flux.

FabricAir® DefrostDuct™

Quan l’evaporador entra en cicle de descongelació, es col·lapsa i tanca la sortida de l’aire calent. En evitar que el calor surti de l’evaporador, s’incrementa l’eficiència.

Difusors de sostre textils

La qualitat de l’aire interior en l’entorn de treball és important tant per raons de confort com de salut. Els difusors tèxtils han estat desenvolupats amb l’objectiu de proveir als edificis d’un clima interior sense corrents d’aire. Són ràpids d’instal·lar i ofereixen dissenys personalitzables i una tecnologia òptima per a l’ús sostenible de l’energia.

A Daunis et recomanem aquesta nova possibilitat per a les teves instal·lacions futures, ja que suposen un avantatge molt competitiu i pràctic.

Si tens dubtes o vols que t’assessorem, posa’t en contacte amb nosaltres.

 

Publicat el Categories Instal·ladors, Aire condicionat, Calefacció
Utilitzem cookies per personalitzar la teva experiència. Si segueixes navegant estaràs acceptant el seu ús. Més informació.