Descobreix com t’afecta el nou Codi Tècnic de l’Edificació

Sabies que l’aerotèrmia és l’energia renovable més beneficiada de la CTE?

S’ha publicat en el BOE del 27 de desembre del 2019 el nou Document Bàsic HE d’Estalvi d’Energia del Codi Tècnic de l’Edificació dintre del “Real Decreto 732/2019”.
Va entrar en vigència l’endemà de la seva publicació. És d’obligatori compliment per sol·licituds d’obra 6 mesos després de la seva publicació, és a dir, totes les que es sol·licitin a partir del 27 de juny de 2020.
A més, totes les llicències d’obra que ja estan atorgades i les que s’atorguin durant aquests 6 mesos de transició no han de complir amb el nou CTE, però han de començar les obres abans del 27 de juny, i encara tindran 6 mesos més per començar les obres. Fins d’aquí a un any és probable que no veiem l’impacte real d’aquesta nova norma.

A Daunis et presentem un resum de les informacions que poden ser rellevants per als professionals del sector de la climatització.

Conclusions de l’article publicat per BAXI, el nostre proveïdor de solucions de climatització.

• Dintre dels sistemes de climatització dels edificis d’habitatges de nova construcció l’Aerotèrmia és la tecnologia més beneficiada per la norma.
• No hi haurà una única solució per als elements passius de l’edifici com per les instal·lacions i equipaments d’aquest. A més, aquestes diferències dependran en gran manera de la ubicació de l’edifici. Podrem complir la norma amb diferents solucions.
• Hem de reduir molt la demanda dels edificis, no només a l’hivern, també serà molt important reduir la demanda de refrigeració a l’estiu, sobretot en les zones més càlides.
• Més que mai serà imprescindible una feina de coordinació entre arquitectes, enginyers i projectistes en els nous edificis. És impossible dissenyar Edificis de Consum d’Energia Quasi Nul, que compleixin amb aquest nou CTE sense un enfocament multidisciplinari en el projecte.

Aquí us deixem l’article complet, amb tota classe de detalls, sobre les claus de la modificació del CTE.

“La substitució de calderes murals, escalfadors i termos elèctrics té mercat per a molts anys”

En una entrevista realitzada a Vicente Gallardo, president de la “Asociación de Fabricantes de Generadores y Emisores de Calor (FEGECA)”, comenta el següent:

“Hi ha aprop de 6 milions d’equips vells i ineficaços, susceptibles de canvi per calderes de condensació. El sector de la calefacció es manté el 2019, un any més, en el camí d’un ferm creixement, amb xifres positives de forma generalitzada i la confirmació de la recuperació d’un sector madur. S’estima que el parc de calderes instal·lades supera els 9 milions d’unitats.”

Per veure i llegir la ponència completa de Vicente Garrido clica sobre aquest enllaç de l’article de la revista “Ingeniería del Gas”.

Per a Daunis, aquesta dada és important en el sector de la calefacció perquè la substitució de calderes murals, escalfadors i termos elèctrics tenen mercat per a molts anys.

Què és el CTE?

ElCodi Tècnic de l’Edificació (CTE) és el marc normatiu que estableix les exigències que han de complir els edificis amb relació als requisits bàsics de seguretat i habitabilitat establerts en la llei 38/1999 del 5 de novembre, d’Ordenació de l’Edificació (LOE).

El Codi Tècnic de l’Edificació està dividit en dues parts. En la primera es detallen totes les exigències en matèria de seguretat i d’habitabilitat que són preceptives alhora de construir un edifici, segons la Llei d’Ordenació de l’Edificació i la segona es compon dels diferents Documents Bàsics (DB).

El document bàsic que més ens interessa en el sector dels instal·ladors de climatització és el DB HE Estalvi d’energia. Aquest document bàsic HE s’estructura en 6 apartats:

• HE0 Limitació del consum energètic.
• HE1 Condicions pel control de la demanda energètica.
• HE2 Condicions de les instal·lacions tèrmiques.
• HE3 Condicions de les instal·lacions d’il·luminació.
• HE4 Contribució mínima de l’energia renovable per cobrir la demanda d’aigua calenta sanitària.
• HE5 Generació mínima d’energia elèctrica.

Si vols veure les modificacions, en aquest enllaç et pots descarregar el “Documento básico DB HE del nuevo CTE” per complir els requisits bàsics d’estalvi d’energia.

Coneixes les solucions de l’aerotèrmia de BAXI?

La gamma de bombes d’escalfor aerotèrmiques BAXI Platinum BC iPlus s’adapta i s’avança a la legislació d’edificis de consum quasi nul i les necessitats de la nova edificació. Descobreix-ho en el vídeo!

Entre la seva àmplia gamma de productes, tenen un catàleg d’aerotèrmia on trobaràs sistemes per la generació de fred, calefacció i aigua calenta sanitària en un sol equip.

Si tens dubtes, a Daunis comptem amb una Oficina Tècnica amb enginyers experimentats on t’ajudem amb les teves instal·lacions professionals i resoldre qualsevol dubte tècnic.

 


 

Publicat el Categories Aerotermia, Instal·ladors
Utilitzem cookies per personalitzar la teva experiència. Si segueixes navegant estaràs acceptant el seu ús. Més informació.